До суду направили справу про завдання 11 мільйонів збитків Лисичанськвугіллю

До суду направили справу про завдання 11 мільйонів збитків Лисичанськвугіллю

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно учасників злочинної групи, які заволоділи вугільною продукцією ПАТ «Лисичанськвугілля».

Таку інформацію розповсюдила прес-служба прокуратури Луганської області.

«Прокуратурою Луганської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням учасників організованої злочинної групи у заволодінні чужим майном службовою особою, в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненому організованою групою та службовому підробленні, вчиненому організованою групою», - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою заволодіння вугільною продукцією ПАТ «Лисичанськвугілля», єдиним акціонером якого є держава, приблизно на початку жовтня 2015 року директором відокремленого підрозділу «Шахта «Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля» була створена організована злочинна група, до складу якої увійшли головний інженер відокремленого підрозділу (ВП) «Шахта «Привільнянська», начальник ділянки поверхнево-технологічного комплексу шахти, а також два директори суб’єктів господарської діяльності.

Читайте також: ДТЕК збільшив постачання вугілля для теплові електростанції

Протягом грудня 2015 року – квітня 2016 року учасники групи заволоділи вугільною продукцією ВП «Шахта «Привільнянська» у кількості 2291 тонни, тим самим завдали збитки державі на загальну суму 11,3 млн гривень. У подальшому через суб’єктів господарської діяльності, керівники яких входили до складу організованої групи, частина вказаного вугілля була реалізована, а отримані грошові кошти переведені у готівку за допомогою підприємств з ознаками фіктивності.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-