На відновлення водних запасів направлятимуть 10% ренти за спецводокористування

На відновлення водних запасів направлятимуть 10% ренти за спецводокористування

Укрінформ
Держводагентство з 2018 року 10% від рентної плати за спецводокористування буде спрямовувати на відновлення водного ресурсу в державі.

Про це під час звіту за результатами діяльності  Державного агентства водних ресурсів України у 2017 в році в Укрінформі заявила голова відомства Ірина Овчаренко, повідомляє кореспондент агентства.

«Розпочато впровадження європейського принципу «водокористувач платить»: 10% від рентної плати за спецводокористування, починаючи з 2018 року, буде спрямовуватись на заходи, пов’язані з відтворенням водного ресурсу. До цього стовідсотково рентний платіж спрямовувався на всі цілі, які не пов’язані з використанням водних ресурсів», - заявила Овчаренко.

За її словами, 2017 рік був спрямований на впровадження європейських принципів в управлінні водними ресурсами. 

«Що ми зробили? У вигляді окремих нормативно-правових актів провели водогосподарське та гідрографічне районування всієї території України, затверджено порядок і вже почали складати водогосподарські баланси. Не буває управління водними ресурсами без розуміння скільки його є, його кількості. Затверджено положення про басейнові ради», - розповіла очільниця відомства.

Читайте також: Гройсман закликав переглянути методику нарахування RAB-тарифів

Як повідомила Овчаренко, найближчим часом агентство створить незалежні платформи, на яких будуть вирішуватись проблемні водні питання, а також щодо розподілу фінансового ресурсу.

"Окрім цього, вдалося затвердити перелік забруднюючих речовин для здійснення моніторингу якості поверхневих вод за європейським стандартом", - зазначила керівник Держводагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-