Гройсман закликав переглянути методику нарахування RAB-тарифів

Гройсман закликав переглянути методику нарахування RAB-тарифів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав керівництво Нацкомісії з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг переглянути методику нарахування RAB-тарифів.

Про це повідомляє Урядовий портал 

«У такому вимірі рабтарифи є несправедливі... Не бачу об’єктивного розрахунку чому такі нарахування. Це моя позиція. Я закликаю переглянути цей підхід», -  сказав глава уряду.

У Кабміні підкреслюють, що запровадження нової методики стимулюючих тарифів для обленерго – так зване RAB-регулювання – є прерогативою і компетенцією Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг – незалежного органу, який опікується сферою тарифоутворення в Україні. Уряд не має жодного відношення ані до прийняття цього рішення, ані до його публікації.

Читайте також: Надприбутків на ринку нафтопродуктів не має бути - Гройсман

Відповідно до чинного законодавства публікація ухваленого НКРЕКП рішення у виданні «Урядовий кур'єр» є обов'язковою, і для цього не потрібно рішення уряду.

Як наголосили у прес-службі КМУ, ідея стимулюючого тарифоутворення – додаткових інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж й стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній – в цілому підтримується урядом України. Але той варіант рішення, який був прийнятий НКРЕКП, уряд не підтримує, і ця позиція неодноразово озвучувалась публічно. На думку уряду, встановлені НКРЕКП одинакові показники дохідності і на стару, і на нову базу активів – 12,5%, призведуть до необгрунтованого зростання тарифів для промисловості, що безпосередньо позначиться на споживачах через зростання цін на товари і послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-