Омелян прогнозує, що лоукости збільшать пасажиропотік до 70 мільйонів у 2030 році

Омелян прогнозує, що лоукости збільшать пасажиропотік до 70 мільйонів у 2030 році

Укрінформ
Збільшення бюджетного сегмента в авіаційних перевезеннях дасть змогу отримати понад 70 млн пасажиропотоку до 2030 року та приріст ВВП у галузі до 65 млрд грн. 

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з журналістами на тему "Відкрите небо: коли літати зможе кожен?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що збільшення бюджетного авіаційного сегмента дозволить збільшить кількість пасажирів до 71 млн в 2030 році. Станом на сьогодні це заледве 15 млн", - заявив урядовець.

За його словами, це також дасть 800 тис. нових робочих місць в Україні, це матиме позитивний вплив і на ВВП - зростання на 65 млрд грн у 2030 році саме у цій сфері, а саме 16 млрд - доходи аеропортів, 16 млрд - будівництво і підтримка аеропортів, 8 млрд - розвиток торгівлі, 22 млрд - туристична сфера. 

"Це все за умови, що бюджетні перевезення складуть мінімум 50% у системі авіакомпаній, які здійснюють польоти в Україні та з України", - наголосив міністр.

Читайте також: В Україну зайде новий арабський перевізник - Омелян

За його словами, наразі в Україні є лише два аеропорти, які обладнані відповідно до сучасних вимог і мають злітні смуги у належному стані, це, зокрема, аеропорти "Бориспіль" та "Львів". Інші регіональні летовища потребують модернізації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-