В МВФ розказали, які питання вирішуватиме місія фонду у Києві

В МВФ розказали, які питання вирішуватиме місія фонду у Києві

Ексклюзив
Укрінформ
Група експертів МВФ, які мають намір наступного тижня відвідати Київ, не є оціночною місією в рамках чергового перегляду програми розширеного фінансування EFF для України.

Представники Фонду зосередяться на обговоренні технічних питань, відповіли на інформаційний запит Укрінформу в Міжнародному валютному фонді.

"Йоста Люнгман (постійний представник МВФ в Україні – ред.) дійсно виступив із заявою про те, що невелика команда співробітників МВФ відвідає Київ 12-16 лютого", - підтвердили у Фонді.

При цьому, було підкреслено, що експерти МВФ відряджаються "для технічних обговорень з представниками української влади".

Як зауважили в МВФ, "це не оціночна місія в рамках перегляду (програми МВФ – ред.); терміни для (відправлення – ред.) оціночної місії ще не встановлені".

Читайте також: Місія МВФ приїде в Україну 12 лютого

В березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на чотири роки. Перший транш на $5 млрд Україна отримала в березні 2015 року, другий ($1,7 млрд) у серпні 2015 року, третій ($1 млрд)  у вересні 2016 року, четвертий ($1 млрд) у квітні 2017 року. Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає всі умови програми. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-