Посол ФРН переконаний, що модернізована компресорна станція в Барі стане взірцем

Посол ФРН переконаний, що модернізована компресорна станція в Барі стане взірцем

Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель сьогодні, 7 лютого, разом із головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим відвідали компресорну станцію у Барі.

Станцію, яка є частиною газопроводу "Союз", планується модернізувати у рамках пілотного проекту.

Про це Укрінформу повідомило Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні. 

"Сьогодні посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Райхель разом із головою правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим відвідав компресорну станцію у Барі. Вона є частиною магістрального газопроводу "Союз", яким десятки років подається газ через Україну до ЄС. Відтепер в рамках пілотного проекту здійснюватиметься модернізація станції", - йдеться у повідомленні посольства ФРН.   

Генеральним підрядником проекту, конкурс на виконання якого був оголошений дочірнім підприємством "Нафтогазу України" компанією "Укртрансгаз", обрано німецьке традиційне підприємство Ferrostaal, що має фаховий досвід в реалізації подібних проектів в багатьох країнах протягом десятків років. Фінансування проекту забезпечує Deutsche Bank; Федеральний уряд Німеччини з метою його убезпечення надає гарантії експортного кредиту.  

Посол Райхель зазначив, що це – маяковий проект німецько-українського співробітництва в енергетичному секторі – сфері, яка має видатне стратегічне значення для обох наших країн. 

"Завдяки запровадженню високих технічних стандартів, модернізація компресорної станції в Барі зумовить скорочення експлуатаційних витрат і покращення екологічного балансу. Я переконаний, що цей проект стане взірцем для подібних заходів з модернізації української газотранспортної системи. Він є чітким доказом тісної співпраці між Німеччиною й Україною з метою забезпечення можливостей транзиту значних обсягів газу через Україну і в майбутньому", - наголосив посол ФРН.  

Читайте також: Транзит газу: Міненерго назвало вартість реконструкції вузлової компресорної станції

Як повідомляв Укрінформ, Міненерговугілля ініціює невідкладний початок реконструкції вузлової газокомпресорної станції «Бар» загальним бюджетом 2,3 млрд грн, відповідний проект розпорядження 8 лютого буде розглянуто на урядовому комітеті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-