НБУ у 20 разів збільшив обсяги публічно пиширюваної інформації

НБУ у 20 разів збільшив обсяги публічно пиширюваної інформації

Укрінформ
Масив даних, публічно поширюваних Національним банком на офіційному сайті у 2017-му, зріс у 20 разів у порівнянні з 2016 роком.

Про це повідомив директор департаменту статистики Національного банку України Юрій Половньов. 

«Прозорість є однією з важливих цінностей регулятора, тому в рамках успішно реалізованого проекту Open Data ми суттєво збільшили обсяги інформації, доступні через API у сучасному машиночитаному форматі. На даний час на сайті Національного банку через API можна отримати більше 95% показників, які раніше були доступні лише у людиночитаному форматі, при цьому, кількість параметрів даних зросла в кілька разів. Решта показників - нові набори, які постійно з'являються, та, відповідно, будуть надалі відкриватися в тому числі і у сучасному форматі», - підкреслив Половньов.

Він зазначив, що НБУ продовжить підтримувати такий формат розкриття даних, проте орієнтиром на середньострокову перспективу є використання API як базового інтерфейсу публікації даних Національного банку.

Читайте також: НБУ повідомив про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку

Як повідомлялося раніше, протягом втілення проекту НБУ Open Data регулятор відкрив на офіційному сайті 26 наборів даних (більш як 130 тис. показників) у машиночитаному форматі (XML, JSON), що є доступними через API. Це, в основному, статистична інформація щодо динаміки розвитку зовнішнього сектору, фінансового сектору, даних банківського нагляду, стану ліквідності банківської системи, філіальної мережі банків України тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-