НБУ повідомив про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку

НБУ повідомив про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку

Укрінформ
До правоохоронних органів від Національного банку надіслано 33 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 41 банку.

Про це повідомляє Нацбанк.

"Протягом 2017 року Національний банк України продовжував надавати правоохоронцям відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовуватися для виявлення, припинення та попередження такої діяльності, отримані під час здійснення перевірок з питань фінансового моніторингу та щодо дотримання валютного законодавства", - зазначили в НБУ.

Зокрема, у 2017 році НБУ проінформував правоохоронні органи про великомасштабні фінансові операції клієнтів трьох банків на загальну суму понад 200 млн гривень, 28 млн доларів та 7 млн євро.

Крім цього, впродовж 2017 року НБУ надіслав:

- два повідомлення про підозрілі фінансові операції до Національного антикорупційного бюро України;

- два повідомлення до Нацполіції щодо підроблення індивідуальної ліцензії НБУ про відкриття рахунку за межами України та підроблення (документів, печаток, штампів) індивідуальної ліцензії НБУ на експорт банківських металів за межі України;

- одне повідомлення до Нацполіції щодо здійснення валютних операцій з цінними паперами двома небанківськими фінансовими установами без генеральної ліцензії Нацбанку.

Читайте також: НБУ у січні 10 разів надавав правоохоронцям доступ до речей і документів

Крім того, за даними статистичної звітності з питань фінансового моніторингу, яку подають банки до НБУ, протягом 2017 року банківські установи надали до Державної служби фінансового моніторингу України інформацію про понад 7,9 млн фінансових операцій, які підлягали фінансовому моніторингу.

До 90% з них складали повідомлення про фінансові операції з готівкою, а також про фінансові операції осіб, щодо яких банками встановлено ризикоорєнтований підхід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-