Нафта дорожчає на тлі очікування даних щодо числа бурових установок в США

Нафта дорожчає на тлі очікування даних щодо числа бурових установок в США

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю збільшуються на тлі очікування інвесторами даних щодо динаміки числа бурових установок у США за тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 0,29 відсотка до $ 69,85 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $ 66,11 за барель, що на 0,47 відсотка вище попереднього закриття.

Пізніше в п'ятницю стануть відомі дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE). За підсумками робочого тижня, що завершився 26 січня, число бурових установок зросло на 11 штук, або на 1,17%, до 947 одиниць. У річному вираженні число бурових установок зросло на 235 штук, або в 1,3 разу. Число нафтових бурових установок збільшилося на 12, або на 1,6%, до 759 одиниць.

Вчора нафтові ціни підвищувалися після несподіваного скорочення запасів бензину в США минулого тижня, а також завдяки позитивному прогнозу аналітиків Goldman Sachs. Зростання котирувань у четвер стало максимальним більш ніж за тиждень, повідомляє MarketWatch.

Сьогодні ціни на нафту еталонних марок продовжують підвищуватися на тлі позитивних прогнозів аналітиків.

"Ребалансування нафтового ринку, ймовірно, досягнуте, причому на шість місяців раніше, ніж ми очікували", - йдеться в звіті Goldman Sachs.

Аналітики банку підвищили прогноз цін на нафту марки Brent на три місяці - до $ 75 за барель, шість місяців - до $ 82,5 за барель і на дванадцять місяців - до $ 75 за барель з раніше очікуваних $ 62 за барель за всіма строками. Разом з тим вони вважають, що до 2020 року котирування знову знизяться до $ 60 за барель на тлі підвищення видобутку сланцевої нафти в США.

Банк очікує, що у 2018 році дефіцит пропозиції нафти на світовому ринку становитиме 200 тис. барелів на добу, а в наступному році на ринку спостерігатиметься профіцит у розмірі 730 тис. б/д.

Читайте також: Найдешевший бензин на Київщині коштує 28,39 гривень

Шведський банк SEB підвищив прогноз середньої ціни нафти марки Brent у поточному році до $ 65 за барель порівняно з раніше очікуваними $ 55 за барель, у 2019 році - до $ 65 за барель з $ 60 за барель. Умови на світовому ринку у 2018 році виглядають більш жорсткими, враховуючи продовження угоди ОПЕК + про обмеження видобутку до кінця року і очікуване підвищення попиту на 1,8% в цьому і наступному році, повідомляється в звіті аналітиків банку. Підтримку котируванням можуть надати також ослаблення курсу долара США і зростання політичних ризиків.

Раніше експерти Morgan Stanley (NYSE: MS) заявляли про можливий підйом ціни Brent до $ 75 за барель в цьому році, а аналітики JPMorgan не виключають зростання приблизно до $ 78 за барель у разі погіршення ситуації з поставками більш швидкими темпами, ніж передбачається зараз.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 69,87 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,74 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($ 69,65).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-