Представник МВФ назвав умови для поновлення фінансування України

Представник МВФ назвав умови для поновлення фінансування України

Укрінформ
Основними умовами завершення четвертого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду для України є ухвалення закону про Антикорупційний суд, виконання зобов'язань про приведення цін на газ до ринкового рівня і утримання інфляції.

Про це заявив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман під час заходу Європейської бізнес-асоціації "Eba Global Outlook 2018: Think beyond. stay ahead" в Києві, повідомляється на Facebook-сторінці організації.

"Є певні умови, і їх потрібно виконати", - підкреслив Люнгман.

За його словами, запровадження ринкових цін на газовому ринку є ключем до уникнення штучної сегментації ринку як для домашнього господарства, так і для промисловості.

Під час виступу Люнгман позитивно оцінив підвищення облікової ставки Нацбанком і позитивно відгукнувся про зростання міжнародних резервів України, які зросли до $19 млрд. При цьому він зазначив, що резерви необхідно продовжувати нарощувати (до $30 млрд) для забезпечення захисту економіки країни від зовнішніх ударів.

Читайте також: Рева попереджає про дефолт у разі припинення співробітництва з МВФ

Люнгман також порушив питання підвищення зарплат, закликавши уряд країни орієнтуватися на зростання продуктивності праці, оскільки збільшення зарплат може пошкодити стабільному зростанню.

Як повідомлялося, Національний банк України сподівається отримати 2018 року від Міжнародного валютного фонду близько $2 млрд. 

На сьогодні МВФ виділив Україні вже 4 транші на суму 8,7 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-