Рева попереджає про дефолт у разі припинення співробітництва з МВФ

Рева попереджає про дефолт у разі припинення співробітництва з МВФ

Укрінформ
Співробітництво з МВФ на даному етапі необхідне для того, щоб економіка країни могла бути реформована, не відчуваючи на собі тягаря зовнішніх виплат. У разі припинення співробітництва з Фондом, країні загрожує дефолт.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева в інтерв'ю сайту "Обозреватель".

"Чому говоримо про необхідність підтримки з боку МВФ? Якщо ми маємо підтримку МВФ і проводимо реформи, вони дозволять нам перекредитуватися. Якщо ми припиняємо співпрацювати з фондом, вони говорять: "Немає питань, тоді повертайте гроші". Ось тоді нам доведеться або забрати кошти з бюджету, або оголосити дефолт", - заявив Рева.

За його словами, він є прихильником продовження співробітництва з МВФ, для того, щоб закінчити реформи.

"Правильний вихід - проводити реформи і перекредитуватися, щоб економіка не відчула на собі тягаря зовнішніх виплат. Уявіть собі, що буде, якщо забрати 150 млрд з бюджету цього року! Для порівняння - на національну оборону закладено 164 млрд. Я прихильник продовження співробітництва з МВФ. Потрібно продовжувати реформи і поводитися цивілізовано. Тому що борги, які чиновники, що перебували при владі в Україні, набрали за роки незалежності, є наслідком популістської політики - доживемо до понеділка, доживемо до виборів", - наголосив міністр.

У сьогоднішній ситуації, в умовах військової агресії на Сході України, за словами Реви, у країни не залишилося запасу міцності, щоб займатися популізмом.

Читайте також: Данилишин сказав, коли в Україну приїде місія МВФ

"Прем'єр Володимир Гройсман дуже точно сказав: не працюємо під вибори, тому що люди зараз зовсім інші. За гречку, за подачки ніхто голосувати вже не буде - люди навчені гірким досвідом. Суспільство змінилося, воно оцінить нашу роботу за конкретними результатами. Попередній уряд увесь час лаяли: де реформи? А у нас запитують: чого так мало підняли пенсію? Ну, у кожного є свої завдання. Минулий уряд вирішував не менш складні завдання. Було зупинено колосальне падіння - ми 25% економіки втратили. Війна на Сході - кривава рана на тілі України. І тому те, що ще не померла Україна, - мабуть, Бог нас усіх любить", - заявив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-