Україна отримала дозвіл на постачання насіння буряків до ЄС

Україна отримала дозвіл на постачання насіння буряків до ЄС

Укрінформ
Україна отримала дозвіл повноправно брати участь у міжнародній торгівлі ще одним видом насіння, а саме цукрових та кормових буряків. 

Таке рішення було оголошено 31 січня на щорічному засіданні країн-членів учасників Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у Парижі, повідомляє прес-служба Мінагрополітики

"До сьогоднішнього дня Україна була учасником чотирьох насіннєвих схем, які є офіційно визнаним інструментом для сертифікації та спрощення міжнародної торгівлі насінням. Зокрема, це такі схеми, як зернові, кукурудза, сорго та прядивні культури (хрестоцвіті та інші олійні). Нині до переліку схем додано буряк кормовий та цукровий. Насіння, вироблене та оброблене у відповідності зі схемами, супроводжується етикетками і сертифікатами ОЕСР", - йдеться у повідомленні профільного міністерства.

Читайте також: Нові стандарти молока не забороняють його продаж приватниками - Представництво ЄС

Як наголосили в Мінагрополітики, рішення про розширення участі України у насіннєвих схемах ОЕСР відкриє шлях насінню цукрових буряків на світовий ринок, дозволить підвищити сортову чистоту українського насіннєвого матеріалу, забезпечить зростання урожайності основних сільськогосподарських рослин.

Відповідно до рішення Ради ОЕСР від 16 листопада 2009 року, Україна приєднана до Насіннєвих схем OECР по зернових, кукурудзі та сорго і має можливість брати участь у світовій торгівлі насінням, використовуючи етикетки ОЕСР.

З часу приєднання до Насіннєвих схем понад 400 сортів і гібридів української селекції внесені до Каталогу сортів ОЕСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-