Нафта дешевшає на даних про зростання запасів сировини у США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів сировини у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу на тлі зростання тижневих запасів сировини в США, що перевершило всі прогнози.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,71 відсотка до $68,53 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля відмітки $63,92 за барель, на 0,9 відсотка нижче попереднього закриття.

Як показали дані Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США виросли на 3,2 мільйона барелів до 419,5 мільйонів за тиждень, що завершився 26 січня, тоді як аналітики передбачали приріст на 126.000 барелів.

При цьому запаси бензину виросли на 2,7 мільйона барелів, дистилятів - знизилися на 4,1 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі (Cushing) впали на 2,4 мільйона барелів. Пізніше у середу інвестори чекають дані по запасах від Міненерго США.

“Побоювання з приводу нарощування нафтовидобутку в США ростуть, продовжуючи давити на ринок, - сказав Михір Кападія з Sun Global Investments. - За останні пару років американські виробники досягли значного успіху на світовому ринку нафти".

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує від 28,39 до 32,99 гривень

За розрахунками Міненерго, обсяг виробництва сировини в США збільшився більш ніж на 17 відсотків з середини 2016 року і зараз знаходиться на рівні 9,88 мільйонів барелів на добу.

Більшість галузевих експертів сходяться в прогнозах відносно того, що видобуток нафти в США вже скоро здолає відмітку 10 мільйонів барелів на добу, враховуючи активність буріння сланців. Минулого тижня число установок для буріння нафтових свердловин в США виросло на 12 штук до 759, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,04 долара за барель, що на 48 центів нижче рівня закриття торгів ($68,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-