Данилюк: Розміщення Україною євробондів на $3 мільярди - краща транзакція 2017 року

Данилюк: Розміщення Україною євробондів на $3 мільярди - краща транзакція 2017 року

Укрінформ
Розміщення Україною єврооблігацій на $3 млрд визнано найкращою транзакцією 2017 року в країнах Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки.

Про це повідомив у Facebook міністр фінансів Олександр Данилюк з посиланням на щорічний огляд міжнародних ринків капіталу видання Global Capital.

"Повернення України на ринки зовнішніх запозичень у вересні минулого року визнано найкращою транзакцією 2017 року в регіоні Центральна та Східна Європа, Близький Схід та Африка. Минулої осені, вперше в історії України, нам вдалося здійснити транзакцію такого рівня складності. Ми розмістили єврооблігації терміном обігу 15 років на $3 млрд. Частина надходжень від нового випуску облігацій використана для викупу/обміну облігацій 2019 і 2020 років погашення, коли в нас основні піки виплат по зовнішньому боргу. Це активна операція, що стала важливим кроком для ефективного управління державним боргом", - зазначив Данилюк.

Читайте також: Для реального покращення бізнес-клімату потрібна реформа ДФС - Данилюк

За словами міністра фінансів, вдале розміщення українських євробондів означає, що інвестори довіряють Україні. Але найважливішим є те, що це розміщення є кроком для стабілізації української фінансової системи в майбутньому, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-