Для реального покращення бізнес-клімату потрібна реформа ДФС - Данилюк

Для реального покращення бізнес-клімату потрібна реформа ДФС - Данилюк

Укрінформ
Оприлюднене Американською торговою палатою щорічне опитування стосовно сприйняття корупції в Україні бізнес-середовищем, ще раз довело, що Державній фіскальній службі вкрай необхідна реформа.

Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook. 

“За результатами опитування, Державна фіскальна служба (ДФС) залишається одним з найкорумпованіших органів. На першому місці в цьому антирейтингу - українські суди, на другому - ДФС. Це ще одне свідчення того, що реформа ДФС має бути серед основних пріоритетів. Вона потрібна для реального покращення бізнес-клімату та зростання нашої економіки”, - вважає Данилюк.

Водночас він задоволений тим, що запуск автоматичного Реєстру ПДВ представники бізнесу вважають одним з найважливіших антикорупційних досягнень у 2017 році. “Впевнений, бізнес відчув істотні зміни у процесі відшкодування ПДВ. Він став прозорим, а відшкодування - вчасним”, - додав міністр.

Читайте також: Торік митниці порушили понад 32 тисячі справ на 1,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, АТП оприлюднила у понеділок результати щорічного опитування стосовно сприйняття корупції в Україні бізнес-середовищем. За результатами дослідження, 71% респондентів вважає, що найбільш корумпованими державними органами є суди, 54% - податкові та митні органи, 34% - місцеві органи влади.

Опитування засвідчило, що корупція залишається проблемою для представників бізнесу в Україні. 89% респондентів вважають, що боротьба з корупцією є першочерговою для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Втім, 76% представників бізнес-спільноти України не вважають за необхідне вдаватися до корупції, аби досягти успіху. Водночас 91% респондентів зазначили, що стикалися з корупцією під час ведення бізнесу в Україні, і це на 10% більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-