Укртелеком можуть остаточно повернути державі 20 лютого

Укртелеком можуть остаточно повернути державі 20 лютого

Укрінформ
Розгляд касації у справі Укртелекому запланований на 20 лютого і Фонд державного майна очікує на прийняття кінцевого рішення з повернення акцій державі. 

Про це повідомив в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Розгляд касації у справі Укртелекому запланований на 20 лютого і Фонд державного майна очікує на прийняття кінцевого рішення. Ми вже звернулися до ГПУ з проханням в разі позитивного рішення суду, а ми розраховуємо, що касаційна інстанція підтвердить попередні дві, зняти арешт з цих акцій, що дозволить в короткий термін зарахувати їх на наші рахунки", - зазначив він.

Турбаров пояснив, що одночасно з указаним судовим процесом існує ще один, пов'язаний з акціями Укртелекому в рамках провадження Генеральної прокуратури, яка наклала арешт на дані акції. Тому будь-який їх рух без зняття арешту неможливий.

За словам Турбарова, після зарахування акцій на рахунки фонду планується провести повну інвентаризацію даного активу.

"Адже акції мають бути підтверджені майном. Ми порівняємо те майно, що продавали, з тим, що є на сьогодні, і якщо було незаконне відчуження, то всі втрати будуть вирахувані і пред’явлені компанії, яка є суб'єктом господарювання", - наголосив очільник ФДМУ.

Трубаров нагадав, що в рамках післяприватизаційного контролю Фонд державного майна зафіксував невиконання інвестиційних зобов’язань Укртелекомом, зокрема, внесення інвестицій у розмірі 450 млн доларів та побудову і передачу у власність держави лінії спецзв’язку.

Відповідно Фонд державного майна звернувся до суду з вимогою розірвати договір купівлі-продажу, повернути акції у власність держави та стягнути штрафні санкції у розмірі 80 млн доларів за невиконання інвестзобов'язань. Суд першої і другої інстанції підтримав позицію фонду.

Читайте також: Суд Лондона зобов'язав Ахметова доплатити $760 мільйонів за Укртелеком - ЗМІ

Приватизацію "Укртелекому" пов'язували з корпорацією СКМ, що контролюється олігархом Рінатом Ахметовим.

Минулого тижня СКМ виступила із заявою, в якій вчергове спростувала свою причетність до купівлі підприємства.

Водночас, СКМ вперше назвала хто, на її думку, може бути причетний до приватизації "Укртелекому". Так, за твердженням холдингу Ахметова, кінцевим бенефіціаром компанії EPIC, яка приватизувала у 2011 році "Укртелеком", був Валерій Хорошковський, який займав на той час пост глави СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-