Суд Лондона зобов'язав Ахметова доплатити $760 мільйонів за Укртелеком - ЗМІ

Суд Лондона зобов'язав Ахметова доплатити $760 мільйонів за Укртелеком - ЗМІ

Укрінформ
Суд Лондона зобов'язав "СКМ" Ріната Ахметова доплатити $760 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за "Укртелеком".

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на матеріали суду.

Загальнодоступних даних про приватизацію та подальший перепродаж "Укртелекому" було не дуже багато. Держава продала 92,79% акцій оператора у 2011 році компанії "ЄСУ", дочірній фірмі австрійського фонду EPIC. А два роки потому фонд перепродав актив Рінату Ахметову.

"На початку 2017 року раптом з'ясовується, що була ще одна угода - таємна. Якась Raga Establishment Ltd (колишня назва - Epic Telecom Invest Ltd), як виявилося, викупила у фонду EPIC Укртелеком, а потім перепродала його в 2013 році Ахметову за $860 млн. Згідно з кіпрським визначенням, Raga належить Денису Горбуненку - українському екс-банкіру, який живе в Лондоні. Згідно із судовою претензії Raga, після угоди в 2013 році вона отримала від СКМ тільки перший транш - $100 млн. Після чого корпорація Ріната Ахметова припинила платити", - йдеться у публікації.

Видання звернулося до юридичних представників Raga і попросило надати більше деталей про судовий процес. Кіпрському визначенню про замороження активів Ахметова передувало рішення лондонського арбітражу за позовом Raga.

"Саме він і зобов'язав СКМ доплатити за Укртелеком $760 млн. Позивач передав до редакції копію рішення лондонського арбітражу. У ньому є велика кількість подробиць про те, як і в кого саме СКМ купував "Укртелеком", - зазначає видання.

Читайте також: У Ахметова оскаржили замороження активів Кіпрським судом

Як повідомлялося, кіпрський суд постановив заморозити активи українського олігарха Ріната Ахметова на $820,5 мільйонів по справі "Укртелекому".

Рішення Окружного суду Нікосії щодо Ахметова і дев'яти інших сторін, яке було прийнято ще 27 грудня, надав позивач, компанія Raga Establishment. Її власником є Денис Горбуненко, колишній український банкір. Він домагається від Ахметова та інших повної виплати суми за продаж "Укртелекому".

Рішення суду означає, що Ахметов та інші відповідачі можуть розпоряджатися своїми активами, але за деяких умов, головна з яких – завжди зберігати цих активів, принаймні, на суму $820,5 мільйона, якої домагається компанія Raga.

У прес-службі СКМ заявили, що подали апеляцію на рішення лондонського суду, розгляд скарги має відбутися у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-