Бізнес назвав найбільш корумповані державні органи в Україні

Бізнес назвав найбільш корумповані державні органи в Україні

Опитування
Укрінформ
Для більшості представників міжнародних компаній створення Антикорупційного суду в Україні є ключовим для досягнення прогресу у боротьбі з корупцією.

Про це свідчать оприлюднені у понеділок результати щорічного опитування стосовно сприйняття корупції в Україні бізнес-середовищем, яке було вчетверте проведене Американською торговою палатою, повідомили у прес-службі АТП.

"Представникам бізнесу було запропоновано обрати, що, на їх думку, є ключовим кроком, який Україна має зробити для досягнення прогресу у боротьбі з корупцією. Більше половини респондентів таким кроком обрали створення Антикорупційного суду", - йдеться у повідомленні.

За словами президента АТП в Україні Андрія Гундера, опитування засвідчило, що корупція залишається проблемою для представників бізнесу в Україні. 89% респондентів вважають, що боротьба з корупцією є першочерговою для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Втім, 76% представників бізнес-спільноти України не вважають за необхідне вдаватися до корупції, аби досягти успіху. Водночас 91% респондентів зазначили, що стикалися з корупцією під час ведення бізнесу в Україні, і це на 10% більше, ніж торік.

За результатами дослідження, 71% респондентів вважає, що найбільш корумпованими державними органами є суди, 54% - податкові та митні органи, 34% -  місцеві органи влади.

Результати опитування також показали, що лише 36% респондентів вважають, що рівень корупції в Україні знизився за останній рік (у 2016 році таких було 47%). Національне антикорупційне бюро України, на думку більшості опитаних, є антикорупційним чемпіоном у 2017 році. Половина респондентів вважає запуск електронних декларацій найбільшим успіхом в антикорупційній боротьбі за останній рік.

Це опитування АТП проводить уже четвертий рік поспіль анонімно серед представників компаній-членів АТП в Україні. Цього року в ньому взяли участь 184 респонденти, з яких 80% є представниками міжнародних компаній. Результати дослідження базуються на оцінці сприйняття ситуації міжнародною бізнес-спільнотою, що працює на даний час в Україні.

Читайте також: В Європі чекають створення в Україні антикорупційного суду - Холодницький

Результати опитування за останні 4 роки показали, що у 2017 році 96% респондентів вважали корупцію широко поширеним явищем в Україні, у 2016 році цей показник становив 97%, у 2015 - 98%, а у 2014 - 99%.

Американська торговельна палата в Україні є громадською неприбутковою організацією, що працює в Україні з 1992 року. Палата представляє інтереси більше 600 компаній-членів та афілійованих сторін. Вона тісно співпрацює з органами державної влади з метою поліпшення бізнес-середовища й залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку, сприяючи розвитку стабільних, прозорих та справедливих правил ведення бізнесу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-