Ріст безготівкових розрахунків наблизить Україну до провідних стандартів - НБУ

Ріст безготівкових розрахунків наблизить Україну до провідних стандартів - НБУ

Укрінформ
Нацбанк підтримує проект постанови Кабміну України "Про затвердження вимог до суб'єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)".

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Цей документ (проект постанови Кабміну "Про затвердження вимог до суб'єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)" — ред.) сприятиме забезпеченню права українців на вільний вибір способу оплати та широкому розвитку платіжної інфраструктури. Його норми зобов'язують продавців товарів та постачальників послуг надавати клієнтам можливість роздрібних безготівкових розрахунків за товари чи послуги. Безготівкова оплата забезпечує зручність, швидкість та надійність обслуговування. Крім того, для клієнта безготівкові розрахунки є безпечними, а для держави - прозорими, а також дають змогу оптимізувати витрати на готівковий обіг», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НБУ полегшив бізнесу умови продажу валюти

Національний банк упевнений, що консолідована та послідовна державна політика дасть можливість збільшити частку безготівкових розрахунків та розширити інфраструктуру обслуговування електронних платіжних засобів в Україні. Це наблизить нашу державу до стандартів життя розвинених країн, спонукатиме до активного розвитку сучасних сервісів та технологій, прискорить зниження масштабів тіньової економіки, сприятиме забезпеченню стабільної роботи банківської системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-