Україна і Хорватія після 5-річної паузи відновлюють роботу Міжурядової комісії

Україна і Хорватія після 5-річної паузи відновлюють роботу Міжурядової комісії

Укрінформ
Україна і Хорватія після більш як п'ятирічної перерви відновлюють роботу спільної Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва, засідання якої відбудеться 16 квітня у Загребі.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе після зустрічі з прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем в рамках 48-го щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму у Давосі, повідомляється на Урядовому порталі.

"Сподіваюсь, що двосторонні економічні відносини країн будуть інтенсифіковані. Цьому має посприяти засідання спільної Міжурядової українсько-хорватської комісії з торговельно-економічного співробітництва, що відбудеться 16 квітня у Загребі", - сказала Климпуш-Цинцадзе. 

Вона назвала серед успішних прикладів участі хорватського бізнесу в українських проектах компанію «Crosco», яка у серпні 2017 року підписала з українською державною компанією «Укргазвидобування» два контракти загальною сумою 47 млн євро на виконання робіт із розвідування покладів нафти у Полтавській області.

Климпуш-Цинцадзе висловила подяку Хорватії за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та її європейського вибору, дала високу оцінку підтримці Хорватією резолюції Генасамблеї ООН «Становище з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь» і привітала початок діяльності двосторонньої Робочої групи з допомоги Україні.

Читайте також: Порошенко обговорив із Пленковичем участь України в енергопроектах Хорватії

Пленкович у свою чергу зазначив, що Хорватія готова поглиблювати співпрацю з Україною в усіх сферах. "Особливо важливим напрямом є торговельно-економічне співробітництво. Поновлення роботи Міжурядової комісії – дієвий інструмент для цього», - переконаний прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-