Бюджетники та населення за чотири роки скоротили споживання газу на 25%

Бюджетники та населення за чотири роки скоротили споживання газу на 25%

Укрінформ
За період з 2014 року по 2017 рік бюджетними установами, об’єктами теплокомуненерго та населенням зменшено споживання газу на 25% або 6,02 млрд кубометрів.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності. 

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що місцева влада має активно впроваджувати проекти з утеплення житлових та бюджетних будівель, встановлення твердопаливних котелень, біоТЕЦ та інших об’єктів «чистої» енергетики, адже це вигідна інвестиція для кожного міста чи села.

Читайте також: Польща готова ділитися досвідом у сфері енергоефективності - посол

Як пояснив Савчук, завдяки успішній реалізації фінансової децентралізації місцеві бюджети постійно збільшуються: 2017 р. доходи місцевих бюджетів зросли порівняно із 2016 р. на 45,4 млрд грн та дорівнювали 192 млрд гривень. Щороку збільшуються також залишки на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування. Наприклад, станом на 1 січня 2017 року ці суми становили 47,7 млрд грн, а на 1 січня 2018 року - 53,9 млрд гривень.

"Частину цих коштів може бути використано, наприклад, на фінансування місцевих програм здешевлення «теплих кредитів». Завдяки державній і місцевій підтримці населення та ОСББ мають потужний стимул до енергоефективності, адже отримують подвійне (потрійне) відшкодування своїх витрат при утепленні житла", - переконані у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, за три роки в Україні з'явилося 408 МВт нових встановлених потужностей виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії на суму понад 400 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-