Польща готова ділитися досвідом у сфері енергоефективності - посол

Польща готова ділитися досвідом у сфері енергоефективності - посол

Укрінформ
Реформа у сфері енергоефективності вже дає результати і Польща готова ділитися своїм досвідом у цій галузі. 

На цьому наголосив під час конференції "Досвід Польщі, Норвегії та України у сфері підвищення енергоефективності міського господарства", яку проводить Асоціація міст України, посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Співпраця польсько-українсько-норвезька - це є новий елемент в сфері енергоефективності. Є також безпосередня співпраця між польськими містами і українськими містами і є великий потенціал фінансування з Європейського Союзу. Реформа в сфері енергоефективності дає свої результати", - сказав Пєкло. 

Читайте також: Україна потребує 10 мільярдів євро на розвиток "зелених" джерел енергії - Савчук

Посол відзначив, що галузь енергоефективності нині динамічно розвивається, міста з різних країн можуть співпрацювати у цьому напрямку за підтримки асоціацій місцевого самоврядування та навчатися одне у одного, обмінюватися досвідом. Він також зазначив, що Польща є активним учасником цього процесу. 

Пєкло відзначив, що сьогодні Україні потрібні інвестиції. "Треба створити таку атмосферу в Україні, щоб інвестори хотіли прийти. Є можливість таку атмосферу створити", - додав він. 

Проект "Польсько-норвезька допомога для підвищення енергоефективності в Україні" триває з лютого 2017 року до березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-