Рада з фінстабільності закликала продовжити співпрацю з МВФ - НБУ

Рада з фінстабільності закликала продовжити співпрацю з МВФ - НБУ

Укрінформ
Ризик подальшої затримки реалізації програми з МВФ лишається ключовим для України з огляду на необхідність повернення у 2018-2019 рр. понад 10 млрд дол. в рамках виплат за зовнішнім держборгом.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності за участю міністра фінансів України Олександра Данилюка, в.о. голови Національного банку України Якова Смолія, голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимура Хромаєва, та інших. 

«З огляду на необхідність повернення у 2018-2019 понад 10 млрд дол. США  в рамках виплат за зовнішнім державним боргом ризик подальшої затримки з реалізацією програми з МВФ на сьогодні лишається ключовим для України. Рада закликала усі зацікавлені державні органи сприяти продовженню співробітництва з МВФ та іншими міжнародними донорами», - йдеться в повідомленні.

Обговорюючи системні ризики, Рада підкреслила, що сьогодні зберігається сприятлива світова кон'юнктура для України, а прогнози міжнародних організацій та настрої інвесторів лишаються оптимістичними. 

Читайте також: Пристрасті навколо кредитів МВФ: які вони, реформи, що коштують “усього” $3,5 млрд?

В той же час, основним фактором ризику для фінансової стабільності на сьогодні є затримка із продовженням співпраці з Міжнародним валютним фондом та надходженням наступного траншу офіційного фінансування. Вона стає на заваді залученню коштів від інших міжнародних партнерів України, а також може спричинити зростання вартості запозичень на зовнішніх ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-