В Укрзалізниці планують реформувати систему закупівель до осені

В Укрзалізниці планують реформувати систему закупівель до осені

Укрінформ
В.о. голови правління Укрзалізниця Євген Кравцов обговорив з представниками CIPS - Дипломованого інституту постачання та управління поставками з Великобританії реформування системи закупівель.

Про це керівник Укрзалізниці повідомив у Facebook. 

"Сьогодні провели kick-off meeting з представниками CIPS - Дипломованого інституту постачання та управління поставками з Великобританії. З цієї зустрічі починаємо у партнерстві з ЄБРР вдосконалення нашої внутрішньої сфери закупівель та управління поставками, однієї з найпроблемніших на теперішній час у компанії", - написав він.

За словами  Кравцова, Укрзалізниця ставить перед собою завдання позбутися негативного іміджу галузі, спричиненого багато в чому саме непрозорою та неефективною системою закупівель та постачання. "Тому цей проект – серед пріоритетів у реформуванні ПАТ «Укрзалізниця». Наша мета - змінити структуру та порядок закупівель і стати однією з перших держкомпаній з міжнародною сертифікацією постачання та управління поставками", - наголосив він.

На його переконання, одією з вад теперішнього стану у сфері закупівель є відсутність обгрунтованого планування в цьому процесі. Особливо це стосується довготермінового стратегічного планування закупівель та постачання. "Тому сьогодні на наших складах немає найнеобхіднішого, зате є надлишок, навіть багаторічний запас, того, що купується за відкатаними схемами", - зауважив Крацов.

Читайте також: Укрзалізниця з початку року навантажила майже 2 мільйони тонн зернових

Він сподівається, що за допомогою партнерів з CIPS Укрзалізниця запровадить у цьому питанні стандарти найкращих міжнародних практик.

При цьому компанія, за його словами, планує завершити процес реформування системи закупівель до осені цього року з тим, щоб усі необхідні аспекти підготовки до роботи Укрзалізниці у 2019 році відбувалися вже на засадах нової політики у сфері закупівель.

"Власне кейс Укрзалізниці тут має стати показовим у контексті реформування всієї національної системи державних закупівель. Тут у нас є тісний контакт, повна підтримка та розуміння з боку уряду", - зазначив Кравцов.

Він висловив сподівання, що аудит та консультації найбільшої у світі професійної організації у сфері закупівель і управління поставками CIPS дозволять усунути корупційні ризики, підвищити прозорість та покращити внутрішню ефективність компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-