Укрзалізниця з початку року навантажила майже 2 мільйони тонн зернових

Укрзалізниця з початку року навантажила майже 2 мільйони тонн зернових

Укрінформ
Залізниці України з початку січня навантажили майже 2 млн тонн зернових вантажів.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Укрзалізниця"

"За 21 добу січня 2018 року залізниці України навантажили 1,9 млн тонн зерна та зернових вантажів. Найбільша частка зернових спрямована до портів Одеси та Миколаєва – наразі на Одещині знаходиться 4000 вагонів спрямуванням на порти, що становить 39% від парку зерновозів власності ПАТ «Укрзалізниця»", - йдеться у повідомленні.

При цьому в Укрзалізниці зазначили, що з початку січня значно погіршилася ситуація з вивантаженням зернових вантажів портовими елеваторами, а це призводить до простоїв зерновозів та скупчення завантажених вагонів на підходах та на коліях станцій.

Так, по станції Чорноморськ-Порт (одержувач СП ТОВ «Трансбалктермінал») щодоби залишаються невивантаженими в середньому 200 вагонів; на станції Одеса-Порт (одержувач ПрАТ «Укрелеваторпром») – 40 вагонів; також на станції Одеса-Порт (одержувач «Старий Елеватор») – залишок 60 зерновозів.

Нерідко вагони затримуються через неякісний вантаж, що не може пройти санітарно-епідеміологічний контроль. Наприклад, на станції Чорноморська (ТІС) затримано 300 зерновозів із неякісним зерном для ТОВ «Трансінвестсервіс» і 100 зерновозів для ТОВ «Боріваж», поінформували в Укрзалізниці.

На станції Миколаїв-Вантажний (одержувач ТОВ «Грінтур»), за інформацією компанії, простоюють в очікуванні судна 150 дефіцитних вагонів-зерновозів.

Читайте також: Укрзалізниця презентує бізнесу механізм прозорого формування ціни перевезень

У таких ситуаціях залізничникам доводиться вводити конвенційні заборони на навантаження зернових у напрямках станцій, що не повертають вагони вчасно. Так, 5 січня 2018 року були введені дві такі заборони призначенням на станції, де складається найбільш незадовільна ситуація з вивантаження – на станцію Чорноморськ-Порт-Екс. (на адресу ТОВ «Трансбалктермінал») та на станцію Одеса-Порт- Ексорт ( ПрАТ «Укрелеваторпром»), йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-