Суд Англії починає розгляд апеляції України щодо

Суд Англії починає розгляд апеляції України щодо "боргу Януковича"

Укрінформ
Апеляційний суд Англії у понеділок, 22 січня, почне розгляд скарги на рішення суду щодо спору з Росією стосовно боргу в 3 млрд дол., які уряд колишнього президента України Віктора Януковича позичив в останні місяці перебування при владі. 

Про це Економічній правді повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

Суд розглядатиме апеляцію протягом чотирьох-п’яти днів.

За даними ЕП, інтереси України представлятиме Алекс Гербі з міжнародної юридичної фірми "Квінн Емануель Ургухарт енд Саліван Ю.Кей Ел.Ел.Пі" за дорученням якого діятимуть королівські адвокати Банкім Сенкі, Саймон Ейтрілл та Бен Джефрі.

За результатами слухання Апеляційний суд з великою ймовірністю візьме час - близько шести місяців - на ухвалення рішення.

Читайте також: Данилюк: Моє завдання - щоб "гроші Януковича" не розчинилися

Як повідомлялося, у грудні 2013 року довірена особа The Law Debenture Trust Corporation p.l.с. звернулася із цим позовом проти України в інтересах Російської Федерації.

Україна виступає проти вимог Росії гасити борг, посилаючись, у тому числі, на те, що Росія здійснювала на Україну незаконний тиск. У березні 2017 року англійський суд першої інстанції дозволив розглядати справу у порядку спрощеного провадження.

Також cуд дійшов висновку, що Україна мала законну дієздатність укладати договори щодо облігацій, а політична частина аргументів України щодо примусу і тиску не можуть розглядатися в судовому порядку, тобто не можуть бути розглянуті англійським судом.

Після цього Україна звернулася за отриманням і отримала дозвіл на апеляційне оскарження усіх негативних висновків у рішенні суду першої інстанції.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит на 3 млрд дол. в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона зажадала повернення боргу, не прийнявши пропозиції щодо реструктуризації боргу. Українська влада відмовилася визнавати борг офіційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-