Список українсько-німецьких аграрних проектів поповниться ще двома

Список українсько-німецьких аграрних проектів поповниться ще двома

Ексклюзив
Укрінформ
Зараз між Україною та Німеччиною реалізуються 5 спільних коопераційних проектів, до яких невдовзі додадуться ще два.

Які саме - розповіла кореспонденту Укрінформу заступник міністра сільського господарства з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, яка бере участь у виставці "Зелений тиждень" у Берліні.

"Дві головні теми, які ми для себе зараз визначили серед пріоритетів на найближчий час, це лісове господарство та розвиток сільських територій. Ці дві теми, я думаю, додамо протягом буквально наступних місяців до нашої двосторонньої співпраці в рамках проектів", -  поінформувала Трофімцева.

Вона пояснила, що реформа лісового господарства є дуже важливим напрямком, де справді дуже потрібна підтримка німецьких колег. Щодо розвитку сільських територій, то тут у Німеччини є дуже непоганий досвід, яким Україні варто скористатися. Ці питання були серед тем, які українська делегація обговорювала з німецькими колегами під час двосторонніх зустрічей у рамках "Зеленого тижня" в контексті розширення співпраці.     

Читайте також: У Берліні офіційно відкрився «Зелений Тиждень»

На сьогодні, нагадала заступник міністра, в Україні працюють 5 коопераційних проектів від Федерального міністерства сільського господарства Німеччини. Перший та найстарший – Аграрно-політичний діалог. Є проект, пов'язаний з німецьким демонстраційним і технічним центром (ADFZ), проекти Біологічне сільське господарство, Аграрна торгівля і п'ятий, який недавно зовсім запустився, - це Фахова освіта (аграрні коледжі).

Також обговорювався стан двосторонньої торгівлі. "Тут у нас немає проблем, немає незадоволення. Навпаки, ми маємо дуже позитивну динаміку", - підкреслила Трофімцева. Вона звернула увагу на зростання обсягів двосторонньої торгівлі, як експорту аграрної продукції з України до Німеччини, так і навпаки. Зокрема, експорт з України до Німеччини за 11 місяців 2017 року зріс на 60% порівняно з 2016 роком. "Тобто ми справді суттєво збільшили експорт нашої продукції сюди. Це не може не радувати", - констатує вона.

Буквально за два-три тижні в Німеччині проходитиме виставка по Фрут Логістиці, де будуть також широко представлені багато українських компаній і підприємств. "Це одна з ніш, де ми маємо дуже хороший потенціал для збільшення нашої двосторонньої торгівлі, і де українські підприємства мають можливість більше продавати своєї продукції - свіжої, переробленої, сушеної - в Німеччину", - вважає заступник міністра.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-