Нафта дешевшає на даних про зростання видобутку в США

Нафта дешевшає на даних про зростання видобутку в США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються на торгах в п'ятницю через зростання видобутку сировини в США, а також у зв'язку з прогнозами сезонного послаблення попиту. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на маркерний сорт Brent опустилися на 1,04 відсотка до $68,59 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $63,13 за барель, на 1,28 відсотка нижче попереднього закриття.

Згідно з повідомленням міненерго США, видобуток нафти в країні за тиждень, що завершився 12 січня, виріс на 2,7%, або на 258 тисяч барелів на добу - до 9,75 мільйона барелів на добу. Виросли і запаси бензину - на 3,6 мільйона барелів, або на 1,5% - до 240,9 мільйона барелів.

Аналітики у більшості своїй сходяться на думці, що виробництво сировини в США незабаром здолає позначку 10 мільйонів барелів на добу.

Крім того, галузеві експерти говорять про надмірне зростання спекулятивних позицій на подальший підйом цін і у зв'язку з цим чекають фіксації прибутку.

В той же час, незважаючи на поточний спад, інвестори не чекають різкого зниження нафтових котирувань. За їх словами, ринок продовжує отримувати підтримку від обмеження нафтовидобутку країнами ОПЕК і виробниками, що не входять до картелю.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подорожчав у середньому на 25 копійок

Угода ОПЕК+ забезпечила ралі на нафтовому ринку, але у такого різкого стрибка цін є і зворотна сторона. У своєму щомісячному огляді ОПЕК підвищила прогноз приросту пропозиції нафти з країн, що не входять до неї, в 2018 році, пояснивши це дорожчанням нафти.

Тепер ОПЕК чекає, що пропозиція нафти з держав поза групою цього року збільшиться на 1,15 мільйона барелів на добу; попередній прогноз - приріст на 990.000 барелів на добу.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,61 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,13 долара за барель, що на 18 центів нижче рівня закриття торгів ($69,31).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-