На фондовому ринку очікують змін і появи іноземних гравців - НКЦПФР

На фондовому ринку очікують змін і появи іноземних гравців - НКЦПФР

Укрінформ
Прийняття законопроекту №7055 "Про ринки капіталу і регульовані ринки" дасть можливість імплементувати в національне законодавство України низку положень актів ЄС з питань цінних паперів.

Про це на круглому столі в Укрінформі на тему: "Чому товарним ринкам потрібні нові фінансові інструменти та як захистити їх учасників (обговорення законопроекту №7055)" сказав голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

«Цей рік для нас буде ключовим. Законопроекти №7055 (Про ринки капіталу і регульовані ринки — ред.) та №6303 (проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу - ред.) дадуть нам можливість інтегруватись до фінансового ринку Євросоюзу та надати можливість іноземним гравцям приймати участь і активно вести діяльність на нашому ринку», - зазначив Хромаєв.

За його словами, законопроект №7055 регулює питання функціонування ринків похідних цінних паперів і деривативів.

Читайте також: Ринок на $30 мільярдів або чи можливо хеджувати ризики в Україні

Як повідомлялось раніше, відповідно до законопроекту також удосконалюється порядок емісії цінних паперів та системи розкриття інформації, забезпечується захист прав власників облігацій, зокрема, шляхом впровадження інституту зборів власників облігацій і колективного представника власників корпоративних облігацій. Також проект закону стосується діяльності з надання інформаційних послуг на ринку капіталу відповідно до світових практик та європейського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-