Мінфін і НБУ борються за повернення вкрадених з ПриватБанку коштів - Данилюк

Мінфін і НБУ борються за повернення вкрадених з ПриватБанку коштів - Данилюк

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що всі причетні до виведення з ПриватБанку $5,5 млрд мають понести відповідальність.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"За результатами професійного та незалежного розслідування компанії Kroll підтвердився той факт, що протягом багатьох років один з найбільших банків країни "ПриватБанк" був об'єктом шахрайських дій, що завдало йому збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд", - написав Данилюк.

Він зазначив, що саме це стало причиною незадовільного стану "ПриватБанку", що в решті-решт призвело до його вимушеної націоналізації та докапіталізації державою.

"Я радий, що ми маємо результат, який чітко доводить факт шахрайства у "ПриватБанку" в період до його націоналізації. Зараз банк, Мінфін та НБУ борються за повернення коштів, вкрадених з ПриватБанку. І ті, хто свідомо або несвідомо гальмували процес, вже не матимуть іншого варіанту, як підтримувати нас в цій боротьбі. Всі причетні особи мають понести відповідальність", - наголосив міністр.

Читайте також: Аудит підтвердив схеми Коломойського-Боголюбова: збитки ПриватБанку - $5,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, компанія Kroll підтвердила, що ПАТ "Приватбанк" було об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд. НБУ у свою чергу представив результати forensic-аудиту генпрокурору, міжнародним партнерам та організаціям і отримав запевнення, що результати даного аудиту взяті ГПУ в роботу для проведення кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-