В Україні пройде масштабний міжнародний форум з енергоефективності

В Україні пройде масштабний міжнародний форум з енергоефективності

Укрінформ
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук домовився з Міжнародним агентством з відновлюваних джерел енергії (IRENA) про проведення в Україні масштабного міжнародного форуму з енергоефективності.

Про це повідомила прес-служба Держенергоефективності за підсумками зустрічі Савчука із генеральним директором Департаменту енергетики Європейської комісії Домініком Рісторі та генеральним директором IRENA Аднаном Аміном.

"Розглянули можливість проведення в Україні масштабного міжнародного форуму з енергоефективності та відновлюваної енергетики за участю Європейської комісії та IRENA", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили в Держенергоефективності, Україна має намір посилити співпрацю з Європейською комісією та IRENA у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)". Реалізація закону дасть змогу нашій державі використовувати світовий досвід у галузі відновлюваних джерел енергії, розширить можливість залучення кращих знань і передових технологій у цій сфері, а також ефективних фінансових механізмів реалізації відповідних проектів.

Читайте також: Напередодні Асамблеї IRENA обговорили розвиток "чистої" енергетики

Участь України в IRENA сприятиме доступу нашої країни до пільгових кредитів та отриманню рекомендацій щодо удосконалення законодавства у галузі відновлюваної енергетики.

До теперішнього моменту державами-членами організації стали 155 країн, ще 25 держав подали заявку на приєднання до організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-