МЕРТ: Україна - друга за обсягами поставок вершкового масла в ЄС

МЕРТ: Україна - друга за обсягами поставок вершкового масла в ЄС

Укрінформ
За підсумками 2017 року Україна опинилася на другому місці, після Нової Зеландії, за обсягами постачання до ЄС вершкового масла. 

Про це написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook.

"Україна вкотре підтвердила існуючий status quo як надійного та важливого гравця на аграрному ринку Євросоюзу. Свідченням цього є успіхи наших експортерів, передусім - постачальників молочної продукції. Україна опинилася на другому місці, після Нової Зеландії, за обсягами постачання до ЄС вершкового масла. У січні – листопаді 2017 року в ЄС було ввезено 2,3 тис. тонн відповідної продукції, при цьому річні обсяги поставок у порівнянні з 2016 роком збільшено майже всемеро", - зазначила урядовець. 

За словами Микольської, схожі тенденції фіксуються і на глобальному ринку. 

"За даними наших колег зі США, у січні – жовтні 2017 року Україна – восьма у світі за обсягами експорту масла із загальним обсягом у 20,8 тис. тонн і річним зростанням у три рази", - повідомила вона.

Читайте також: Обмежень на прийом молока у населення з 1 січня не вводилося - Мінагро

За підсумками 2017 року, Україна вже традиційно посідає перші місця у постачанні збіжжя до ЄС.

За даними Європейської комісії, в перший тиждень 2018 року європейські імпортери отримали ліцензії на поставки з України 1 млн тонн пшениці і виробів з неї, а також 1,1 млн тонн кукурудзи і виробів з неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-