Для молочників 2017-й був найприбутковішим за останні 5 років - експерт

Для молочників 2017-й був найприбутковішим за останні 5 років - експерт

Укрінформ
Молочні господарства у 2017 році додатково отримали 2-3 млн грн прибутку, для молочників рік був найприбутковішим з останніх п'яти.

Про це заявив економіст ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook. 

"Плюс 32,5% – саме так було з прибутками від виробництва молока в 2017 році по відношенню до 2016 року у тих професійних виробників, ефективність виробництва яких лишилася на рівні попереднього року. Ті ж, хто підвищив ефективність, мають додати до цих прибутків ще й ті відсотки. А це означає, що середній ефективний виробник молока, що має 500 голів, отримав додатково 2-3 мільйони гривень прибутку за 2017 рік. Тому можна сміливо говорити, що 2017 рік для молочників був найприбутковішим за останні 5 років", - написав експерт. 

Він також зауважив, що минулий рік був найстабільнішим в історії молочної галузі України. Загальна сума абсолютних коливань УМІ за рік склала 46%. Іншими словами, прибутковість галузі коливалася в 2,1 раза менше, ніж лише рік тому. Нічого подібного ще ніколи в історії Українського молочного бізнесу не було, підкреслив Ярмак.

"Значить, професійність нашого молочного скотарства зростає, сезонність цінових коливань знижується, і це дуже добре. Бо всі ми прагнемо до прогнозованості і стабільності. То ж фіксована ціна на молоко на рік – це вже цілком можлива і не така вже віддалена перспектива", - сподівається фахівець.

Читайте також: Знайомтесь: зміни від молочної революції, яку відклали на липень

На поточний 2018 рік економіст рекомендує виробникам молока підвищити ефективність виробництва. 

“Якщо нас не підтримає світовий ринок, прибутки виробників молока в 2018 році, з високою імовірністю, знизяться. Я думаю, що варто очікувати зниження УМІ на 10 процентних пунктів. Отже тим, хто хоче заробити стільки ж грошей, як у минулому році, варто пошукати способів підвищення ефективності десь на 10%. Для більшості виробників, що й далі доять непристойні 4-5-6 тонн на корову за рік, це цілком до снаги. Звичайно, якщо є бажання", - акцентував експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-