Парк Укрзалізниці поповнили 38 крюківських пасажирських вагонів

Парк Укрзалізниці поповнили 38 крюківських пасажирських вагонів

Укрінформ
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» успішно виконав найбільший за останні роки контракт на виготовлення для Укрзалізниці 38-ми пасажирських вагонів. 

Про це повідомляє сайт заводу.

“38 купейних пасажирських вагонів моделі 61-779, 11 з яких купейні вагони з меблями, що трансформуються, передані замовнику відповідно до договору 2017 року. Останні три вагони з контрактної партії вирушили до харківського відділення Пасажирської компанії – філії УЗ. Вагони, складені на КВБЗ у 2017 році, вже працюють на Південній, Південно-Західній, Львівській, Одеській та Придніпровській залізницях”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кравцов: Оновлення рухомого складу Укрзалізниці - наймасштабніше за 7 років

За словами заступника директора департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення УЗ Тараса Пасічника, 59 нових пасажирських вагонів, які КВБЗ виготовив для ПАТ «Укрзалізниця» у 2016-17 роках – це відчутне оновлення пасажирського парку компанії. Із крюківських вагонів вже сформовані цілі потяги, що працюють на найпопулярніших маршрутах. Таких як Харків – Одеса, Львів – Одеса, Київ – Івано-Франківськ, Київ – Новоолексіївка, Івано-Франківськ – Костянтинівка та інших.

У результаті тісної співпраці фахівців Укрзалізниці та Крюківського вагонобудівного заводу до конструкції та інтер'єру нових вагонів внесено низку змін, починаючи від додаткових розеток в купе і полиць для багажу нестандартних розмірів і закінчуючи дуже популярним у пасажирів автоматом для приготування кави – кавоматом. До того ж завдяки нововведенням пасажирські вагони стали комфортнішими і зручнішими не тільки для пасажирів, а, що важливо, і для експлуатаційних служб УЗ.

У проекті капітальних інвестицій УЗ на 2018 рік передбачено придбання 60 нових купейних і спальних пасажирських вагонів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-