Кравцов: Оновлення рухомого складу Укрзалізниці - наймасштабніше за 7 років

Кравцов: Оновлення рухомого складу Укрзалізниці - наймасштабніше за 7 років

Укрінформ
Укрзалізниця прийняла в експлуатацію останню цього року модернізовану електричку, яка курсуватиме на Львівській залізниці. 

Про це повідомив у вівторок в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов у Facebook

«Сьогодні приймаємо останню на цей рік модернізовану електричку, яка курсуватиме на Львівській залізниці. Такі електрички вже перевозять пасажирів човниковим рухом у Київській області за маршрутом Святошин – Клавдієве – Святошин», - зазначив він. 

Кравцов нагадав, що загалом впродовж 2017 року Укрзалізниці вдалося капітально відремонтувати та модернізувати 13 приміських поїздів. Модернізацію цього рухомого складу компанія здійснює на власних потужностях – Київському електровагоноремонтному заводі. Оновлення однієї електрички, за словами керівника Укрзалізниці, коштує близько 46 мільйонів гривень, тоді як придбати нову – в 10 разів дорожче.

Читайте також: Від радянської до європейської моделі залізничного транспорту в Україні

Кравцов також повідомив, що 27 грудня Укрзалізниця отримає останні 3 з 50 придбаних у цьому році пасажирських вагонів. З них 8 буде включено у склад нічного ескпреса №8/7 Одеса – Харків

Наступного року компанія планує придбати ще 60 нових пасажирських вагонів. 

Керівник Укрзалізниці зазначив, що загалом цьогоріч компанія провела безпрецедентне та наймасштабніше за останні 7 років оновлення рухомого складу. Окрім пасажирських вагонів поповнили парк і новими 2550 піввагонами, з яких 2500 побудували на власних заводах. 

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2017 року ПАТ «Укрзалізниця» за маршрутом Святошин – Клавдієве – Святошин запровадила «човниковий рух» електропоїздів. За цим напрямок у пікові періоди перевезень вранці та ввечері курсують два додаткові модернізовані електропоїзди. У години пік мешканці Немішаєвого, Клавдієвого, Ворзеля, Бучі та Ірпеня мають змогу дістатися столиці менш як за півгодини. 

За словами Кравцова, це пілотний проект, який на першому етапі планується опрацювати у Києві та області. Завдяки цьому у Києві та області дещо розвантажені автошляхи, а мешканці цих міст зможуть в межах 30 хвилин доїхати до столиці. Найближчим часом планується зменшити інтервал між поїздами до 10-15 хвилин за рахунок збільшення поїздів, і всі вони будуть модернізовані. За кілька місяців можна буде зробити висновки, наскільки ці рейси популярні у пасажирів, яка заповненість цих поїздів. 

Очільник галузі додав, що у перспективі перевезення у форматі «човниковий рух» можуть запрацювати і в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-