Порошенко підписав закон про приєднання України до IRENA

Порошенко підписав закон про приєднання України до IRENA

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про приєднання України до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA).

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

“Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реалізація цього закону дозволить Україні використовувати світовий досвід у галузі відновлюваних джерел енергії, розширить можливість залучення кращих знань і передових технологій у цій сфері, а також ефективних фінансових механізмів реалізації відповідних проектів.

За даними АП, участь України в IRENA сприятиме доступу країни до пільгових кредитів та отриманню рекомендацій щодо удосконалення законодавства у галузі відновлюваної енергетики.

У прес-службі Президента також додали, що приєднання до Статуту - це черговий крок до чистої, безпечної енергії, яка сприятиме зменшенню залежності економіки України від імпорту традиційних енергоносіїв та підвищенню ефективності споживання паливно-енергетичних ресурсів.

Читайте також: Енергетична галузь є основою економіки та промисловості - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 грудня ухвалила закон “Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)”. За відповідне рішення проголосували 254 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-