В уряді планують створити систему управління ризиками  в бізнесі

В уряді планують створити систему управління ризиками в бізнесі

Укрінформ
У 2018 році уряд очікує перетворити систему контролю і нагляду на підприємствах на систему управління ризиками.

Про це під час години запитань до уряду сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша мета - перетворення радянської системи нагляду та контролю на систему управління ризиками. Інспектори мають перевіряти не формальні вимоги, а реальні ризики. Це надасть неабияку перевагу бізнесу над нечесними конкурентами", - сказав Нефьодов.

Він зазначив, що з цією метою для кожного з виду бізнесу буде створено індивідуальний список вимог. Бізнес отримає чек-лист, відповідно до якого він зможе зробити самоперевірки та зрозуміти, чи відповідає його робота всім вимогам законодавства.

"Паралельно з цим ми будемо впроваджувати систему ризик-менеджменту. Інспектори мають ходити не туди, куди їм заманеться, а туди, де є реальні ризики", - наголосив заступник міністра.

Читайте також: Мінекономрозвитку оприлюднило прогноз інфляції на кінець року

Нефьодов додав, що основна робота з реформи інспекцій триватиме протягом 2018 року, але також висловив сподівання, що вона не зупиниться і надалі. 

"Ми допускатимемо до перевірок лише ті органи, які провели реформування", - підкреслив Нефьодов.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч уряд провів три дерегуляційні засідання, у ході яких скасував майже півтисячі застарілих нормативно-правових актів, що регулювали роботу бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-