Україна відновила державний контроль над портом у В’єтнамі

Україна відновила державний контроль над портом у В’єтнамі

Укрінформ
Україна відновила державний контроль над портом "Лотос"у В'єтнамі, 38% якого належать державному підприємству ЧМП Бласко.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

"Україна повністю відновила державний контроль над портом у В’єтнамі. Таким чином, у державній власності - 14 морських портів, замість 13, а після повернення Криму - буде 19", - акцентував урядовець.

Він зазначив, що повернути державі підприємство вдалося завдяки втручанню Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро України.

"Ця історія виглядала безнадійною ще у 2015 році, коли будь-які спроби повернути державний актив зустрічали погрози й ігнорування українських ділків, які його захопили і сподівалися, що забудуть або вдасться домовитися. Не забули і на злочинні перемовини не пішли. Юрій Лавренюк спільно з СБУ, потім підключилося і НАБУ, повернув прапор України над цим портом", - зазначив Омелян.

Наразі, за словами міністра, здійснюється аудит підприємства, після чого Україні буде виплачено дивідендів у розмірі 250 тисяч доларів.

Читайте також: Омелян розповів, скільки щороку крадуть в "Укрзалізниці"

"Наразі буде виплачено 250 000 доларів США дивідендів, після проведеного аудиту ця сума виросте в рази", - зазначив він.

Раніше заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань повідомляв, що Мінінфраструктури розглядає два варіанти подальшої долі українського портового активу в Азії - його або продадуть, або туди відправлять менеджерів для подальшого спільного управління. Визначитися необхідно до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-