Нацбанк очікує погіршення росту ВВП

Нацбанк очікує погіршення росту ВВП

Укрінформ
В Україні зросли ризики того, що зростання реального ВВП за підсумками 2017 може виявитися нижче прогнозу в 2,2%, зробленого центробанком в жовтні цього року.

Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

"З огляду на більш низький, ніж очікувалося, урожай пізніх зернових і технічних культур, а також високу базу в порівнянні з минулим роком, спад у сільському господарстві в IV кварталі 2017 може бути більш істотним, ніж прогнозувалося", - пояснює НБУ в релізі.

Читайте також: НБУ ліквідує великий банк, який "підкосила" світова фінансова криза

У той же час центробанк вказує, що зроблена напередодні Держстатом уточнена оцінка зростання ВВП України в третьому кварталі 2017 року до третього кварталу 2016 року на рівні 2,1% відповідає оцінці жовтневої від НБУ.

Регулятор зазначає, що основним драйвером зростання ВВП очікувано виступав внутрішній попит.

"Значна роль внутрішнього інвестиційного та споживчого попиту в зростанні економіки збережеться і надалі, враховуючи високі ділові очікування підприємств і прискорення зростання реальних заробітних плат", - йдеться в повідомленні Нацбанку.

Читайте також: Ставки зроблено: НБУ гамує інфляцію, закручуючи фінансові гайки

На його думку, в цілому сприятливою залишається кон'юнктура на зовнішніх ринках, що знаходить відображення як в динаміці світових цін на сировинні товари, так і високих темпах економічного зростання країн - основних торгових партнерів України.

Нагадаємо: зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2017 року в річному вимірі (порівняно з тим же періодом минулого року) склав 2,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-