НБУ ліквідує великий банк, який

НБУ ліквідує великий банк, який "підкосила" світова фінансова криза

Укрінформ
НБУ вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати "Родовід банк", націоналізований у 2009 році, але спільним рішенням з Мінфіном визнаний неплатоспроможним у лютому 2016 року.

Про це інформує прес-служба Нацбанку.

"Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 19 грудня 2017 року №811-рш про відкликання банківської ліцензії санаційного банку та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Родовід банк", - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, "Родовід банк" було віднесено до категорії неплатоспроможних 25 лютого 2016 року.

ПАТ "Родовід банк" було капіталізовано державою у 2009 році, у 2011 році йому було надано статус санаційного банку. Однак за 7 років перебування у власності держави банку не вдалося ані врегулювати питання проблемних активів, ані розвинути санаційну модель, яка була б успішною, а існування "Родовід банку" як окремого банку без надання підтримки державою - можливою.

Читайте також: У Фонді гарантування розкрили схему виведення коштів з банку Даніель

"Родовід" постраждав від фінансової кризи, втративши ліквідність та здатність обслуговувати клієнтів. У березні 2009 року в банк була введена тимчасова адміністрація. В 2009 року уряд прийняв рішення про капіталізацію банку державою та збільшив капітал банку на 8,4 млрд грн. Ще 3,95 млрд грн банк отримав від держави у 2011 році. В результаті збільшення капіталу частка держави в АТ "Родовід банк" склала 99,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-