Гройсман очікує нарощування видобутку газу в Україні і відмови від імпорту

Гройсман очікує нарощування видобутку газу в Україні і відмови від імпорту

Укрінформ
Володимир Гройсман заявляє, що законопроект № 3096-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі" - крок до масштабного нарощування власного видобутку.

Про це він написав у Twitter. 

"Маємо потенціал зовсім відмовитися від імпортованого газу. Законопроект № 3096-д прийнятий за основу. 231 "за". Це надважливий крок до масштабного нарощування власного видобутку та запуску нових вітчизняних проектів у газовій сфері", - написав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у вівторок, 19 грудня, ухвалила в першому читанні законопроект № 3096-д, який передбачає спрощення процедур для отримання права користування земельними ділянками для підприємств нафтогазового комплексу. 

Читайте також: Уряд ухвалив низку рішень щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні

Зокрема, законопроект гарантує безперешкодний доступ видобувача до свердловини через закріплення права сервітуту (обмеженого права користування землею, встановлене законом або договором). Крім того, передбачається скасування необхідності отримання гірничих відводів, яке зазвичай займає багато часу, та запроваджується єдине погодження на зняття і перенесення грунту. Також свердловини позбавляються статусу об’єктів містобудування, реєстрація яких із присвоєнням поштової адреси триває понад один рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-