Уряд ухвалив низку рішень щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні

Уряд ухвалив низку рішень щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні

Укрінформ
Кабінет міністрів скасував близько 300 регуляторних актів та ухвалив низку рішень на підтримку української промисловості.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку

"З ініціативи Мінекономрозвитку уряд на сьогоднішньому засіданні скасував близько 300 урядових актів, які давно вже були неактуальними і лише створювали зайвий тиск на бізнес та ухвалив низку рішень на підтримку української промисловості", - йдеться у повідомленні.

Уряд також спрощує розміщення іноземних організацій в Україні. 

“Представництва іноземних фірм та банків більше не будуть змушені погоджувати питання, пов’язані з придбанням, перебудовою чи орендою приміщення, з Генеральною дирекцією по обслуговуванню іноземних представництв. Якщо іноземне підприємство та фінансова установа хоче купити нерухомість в Україні, зможе це спокійно робити без зайвої дозвільної роботи. Це ще більше відкриє Україну для міжнародних партнерів і сприятиме залученню інвестицій”, - прокоментував рішення уряду перший віце-прем’єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

На засідані уряд також підтримав пропозицію Мінекономрозвитку скасувати необхідність проведення переоцінки запасів корисних копалин кожні 5 років. До сьогодні усі надрокористувачі зобов’язані були проводити державну оцінку запасів родовищ корисних копалин через кожні 5 років експлуатації ділянки надр, незалежно від зміни кількісних показників запасів вуглеводнів. Монопольним правом на таку оцінку користувалася Державна комісія України по запасах корисних копалин. Відтак, скасування такої норми дозволить зменшити витрати бізнесу.

Крім цього, Кабмін лібералізував умови використання касових апаратів. Тепер касові апарати буде обов’язково використовувати лише у тому випадку, якщо річний обсяг розрахункових операцій перевищує 500 тис. грн. 

“Кошти, які малий бізнес змушений витрачати сьогодні на придбання касових апаратів, необрунтовані. При цьому він повинен не лише їх придбати, а й систематично звітувати, витрачаючи й без того обмежені ресурси на заповнення папірців. Це неефективно, тому ми вирішили підняти річний ліміт для операцій без касових апаратів до 500 000 грн. За підрахунками Офісу ефективного регулювання економія від цього рішення для однієї компанії становитиме 22 735 грн, а для економіки України в цілому – 34 млн грн”, - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Читайте також: Гройсман доручив "відпрацювати" покарання для недобросовісних постачальників

Щоб забезпечити українські підприємства хімічної промисловості сировиною, уряд суттєво розширив переліки компаній (додав вісім нових), які отримують квоти на отримання та ввезення сировини (таких речовин, як толуол, ксилол, сольвент тощо) без сплати акцизу, та створив перелік підприємств, які отримують квоти на отримання та ввезення уайт-спіриту без сплати акцизу.

Нарешті, уряд удосконалив механізми розмитнення товарів у портах, щоб пришвидшити контрольні процедури та мінімізувати людський фактор у цьому процесі. Раніше за відсутності попередньо поданої електронної інформації про товари на борту судна, порт не дозволяв судну закордонного плавання заходити до своєї акваторії. Відтепер за відсутності інформації про товари в електронному вигляді буде заборонене лише вивантаження товарів. Вивантаження дозволятиметься через 24 години після надання такої інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-