Фінансовий результат ПриватБанку кращий, ніж прогнозувалось - НБУ

Фінансовий результат ПриватБанку кращий, ніж прогнозувалось - НБУ

Укрінформ
У Національному банку України констатували, що фінансовий результат ПриватБанку є дещо кращим ніж прогнозувалось раніше завдяки скороченню процентних витрат.

Про це на брифінгу щодо звіту про фінансову стабільність сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Частка держбанків в банківському секторі є досить високою. У поточному році нам не вдалось погодити стратегію розвитку державних банків на сьогоднішній день, це питання залишається відкритим», - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що ті засади стратегії, які були схвалені на початку 2016 року, втілюються не в повному обсязі, цьому заважає і відсутність якісного корпоративного управління державних банків. Для того, щоб вирішити це питання, Кабінет міністрів подав законопроект про покращення корпоративного управління в державних банках. 

«Наразі він розглядається в комітетах Верховної Ради. Маємо надію що на початку року він буде прийнятий. Це дасть поштовх серйозним змінам в управлінні державних банків», - зазначила заступник голови НБУ.

Читайте також: Рефінансування $20 мільярдів держборгу: Нацбанк назвав ризики

Вона додала, що фінансовий результат ПриватБанку є дещо кращим, ніж прогнозувалось завдяки скороченню процентних витрат. «Ми бачимо активізацію кредитування і збільшення надходжень від кредитів, ми фіксуємо суттєве зростання комісійного прибутку ПриватБанку, тож навіть незважаючи на відсутність офіційно затвердженої стратегії, тут є покращення і ми сподіваємось що так буде й надалі», - зауважила Рожкова.  

Вона зазначила, що стосовно інших держбанків, то, на жаль, тут поки таких позитивних зрушень не фіксується.

«Сьогодні ми продовжуємо вивчати додаткову потребу в капіталі цих банків, через якість кредитного портфелю - це стосується в першу чергу Ощадбанку та Укрексімбанку. Ми і далі будемо працювати над розробкою стратегії державних банків і сподіваємось на прийняття закону», - наголосила Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-