Укргазвидобування вперше продало скраплений газ на електронному аукціоні

Укргазвидобування вперше продало скраплений газ на електронному аукціоні

Укрінформ
Українська енергетична біржа (УЕБ) провела перший електронний біржовий аукціон з реалізації скрапленого газу. Ціна скрапленого газу ПАТ "Укргазвидобування" показала зростання 51-745 грн за тонну.

Про це повідомила прес-служба біржі з посиланням на генерального директора УЕБ Олександра Коваленка. 

"Сьогодні ми провели перший електронний біржовий аукціон з реалізації скрапленого газу виробництва ПАТ "Укргазвидобування", це знаковий момент, адже ми нарешті перейшли від застарілих голосових аукціонів до світового еталону проведення торгів - електронної форми", - прокоментував Коваленко.

Як зауважили в " Укргазвидобуванні", порівняно з попереднім голосовим аукціоном, який відбувся 6 грудня, ціна скрапленого газу ПАТ " Укргазвидобування" на електронних біржових аукціонах показала зростання 51-745 грн/т.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зріс на 19,6% - до 32 мільярдів

Коваленко впевнений, що електронні торги - це прозорий ринковий механізм реалізації скрапленого газу. 

"Ставимо за мету формування прозорого індикатива, яким користуватимуться всі учасники ринку й імпортери, торги проходять в анонімному режимі, що повністю унеможливлює змову. Зауважимо, що приватні трейдери давно й успішно користуються цим механізмом реалізації саме в електронних торгах" - Сказав Коваленко.

За даними біржі, в електронному аукціоні з продажу скрапленого газу ПАТ " Укргазвидобування" взяли участь 25 компаній покупців, 11 з яких стали переможцями.

Як повідомлялося, раніше продаж скрапленого газу, сирої нафти і газового конденсату власного видобування  державними підприємствами в Україні проводився у вигляді голосового аукціону в торгово-операційних залах біржі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-