Квоти дозволів на перевезення до ЄС вичерпані - перевізники прийшли до Омеляна

Квоти дозволів на перевезення до ЄС вичерпані - перевізники прийшли до Омеляна

Укрінформ
Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) звертається до керівництва держави щодо якнайшвидшого проведення обміну дозволами з іноземними країнами на 2018 рік, а також про збільшення їх кількості.

Про це повідомляється на сайті АсМАП за результатами зустрічі президента АсМАП України Леоніда Костюченка з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

«Проблема відсутності дозволів для виконання міжнародних перевезень до цілого ряду країн зачіпає інтереси не тільки українських перевізників, які позбавляються роботи, а і в цілому стоїть на заваді забезпечення торговельно-економічних зв’язків України з іноземними державами, експорту українських товарів, надходженню іноземної валюти та підриває репутацію вітчизняного бізнесу у якості надійного ділового партнера. Ця проблема неодноразово обговорювалась з міністром інфраструктури України під час робочих зустрічей, на засіданнях Ради АсМАП України, однак наприкінці поточного року вона набула безпрецедентного характеру. Завчасно вичерпані квоти дозволів на перевезення до Австрії, Італії, Латвії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Угорщини, Франції, закінчуються дозволи Німеччини», - йдеться у повідомленні асоціації.

Учасники АсМАП зазначають , що ситуацією з нестачею дозволів також ускладнене планування роботи у 2018 році та  забезпечення виконання укладених контрактів. 

«Під час зустрічі було запропоновано міністру інфраструктури використовувати усі можливі переговорні площадки задля вирішення питання забезпечення у 2018 році українських перевізників необхідною кількістю дозволів на перевезення територіями іноземних країн, порушувати цю проблему перед керівництвом держави. Зокрема, напередодні візиту в Україну Президента Республіки Польща Анджея Дуди, оскільки саме ця країна є головним стратегічним партнером України у сфері міжнародних перевезень вантажів, оскільки її територію спрямовуються транзитні вантажопотоки до переважної більшості європейських країн», - зазначають в асоціації.

Читайте також: Вікно в Європу: як Китай виходить на ринок ЄС

Керівництво АсМАП також закликало до якнайшвидшого проведення обміну дозволами з іноземними країнами на 2018 рік, особливо з країнами, з якими кількість річних квот обмежена – Австрія, Італія, Латвія, Німеччина, Польща, Румунія, Франція. Також необхідно досягти домовленостей з компетентними органами цих країн щодо використання квоти дозволів 2018 року у грудні 2017 року.

В асоціації наголошують, що невирішеною залишається проблема зі зменшенням величезних черг на кордоні з Польщею.

За результатами обговорення прийнято рішення звернутись до Президента України Петра Порошенка з проханням про порушення питання збільшення квоти дозволів Польщі на 2018 рік до 260 тисяч під час зустрічі Президентів Польщі та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-