Порошенко запросив литовський бізнес інвестувати в українську економіку

Порошенко запросив литовський бізнес інвестувати в українську економіку

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запросив литовський бізнес інвестувати в українську економіку і зауважив, що  реформи в Україні мають незворотний характер.

Про це він сказав, виступаючи на Українсько-литовському економічному форумі у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, що литовський бізнес бачить перспективи розвитку української економіки. Користуючись нагодою, хочу звернутися до представників литовських компаній, які присутні у цьому залі. Сьогодні Україна потребує вашої підтримки, рішучості, сміливості. Рубікон перейдено - Угодою про асоціацію та безвізом, реформами Україна сказала остаточне прощавай Радянському Союзу. Ми більше туди не повернемось, і реформи мають незворотний характер. Приходьте. Вас в Україні чекають», - наголосив Президент.

Читайте також: Україна і Литва співпрацюватимуть у сфері енергетики - меморандум

Глава держави відзначив успішну роботу литовських підприємств. Він навів, як приклад, роботу на українському ринку компанії БТ «Інвест», яка з початку російської агресії збудувала в Україні 16 великих супермаркетів мережі «Новус». Крім того, в Україні працює литовська компанія ЗАТ «Понтем», яка за останні 2 роки налагодила систему якісного харчування у школах України.

За його словами, є цікаві спільні проекти у сфері відновлюваної енергетики, зокрема литовська  компанія BOD Group сприяє налагодженню у Херсоні виробництва фотоелектричних панелей для сонячних електростанцій.

Президент висловив сподівання, що результатом сьогоднішнього форуму стануть нові ідеї, проекти, угоди та інвестиції в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-