Україна і Литва співпрацюватимуть у сфері енергетики - меморандум

Україна і Литва співпрацюватимуть у сфері енергетики - меморандум

Укрінформ
Меморандум про взаєморозуміння між Міненерго України та Міненерго Литви щодо стратегічної співпраці підписано під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка у Вільнюс.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Метою документа є створення ефективної платформи співпраці у нафтогазовій, електроенергетичній та ядерній сферах, враховуючи завдання енергоефективності та енергозбереження", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, співробітництво здійснюватиметься через обмін досвідом у розвитку газових ринків двох країн, виведення з експлуатації та демонтаж атомних електростанцій, сферу відновлюваних джерел енергії, зокрема у проектах «чистої» енергетики з використанням енергії сонця, біомаси.

Крім того, сторони співпрацюватимуть у сфері енергоефективності та енергозберігаючих технологій, у питаннях створення електроенергетичного ринку та системи передачі синхронного з’єднання з континентальною Європою тощо шляхом інституційної співпраці у рамках функціонування відповідної робочої групи.

Читайте також: Цьогоріч товарообіг між Україною і Литвою зріс на 45 % - Порошенко

Президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з литовською колегою заявив, що для України дуже цікавий досвід Литви у створенні терміналу скрапленого газу.

"Ми вважаємо, що це ефективний проект, який забезпечує енергетичну незалежність Литви, і не тільки Литви. Сьогодні підписана низка угод, і вважаю, що це поглиблює співробітництво між міністерствами енергетики обох країн", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у п’ятницю перебуває з робочим візитом у Литві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-