Депутати відправили на друге читання законопроект про кредитний реєстр

Депутати відправили на друге читання законопроект про кредитний реєстр

Укрінформ
Верховна Рада України направила на повторне друге читання законопроект 7114-д про створення і ведення Кредитного реєстру Нацбанку щодо ризикових кредиторів.

Так, за прийняття законопроекту в цілому проголосували 220 депутатів. При цьому голова Верховної Ради Андрій Парубій наполіг на направленні законопроекту на повторне друге читання. Таке рішення підтримали 240 парламентарів.

Документ передбачає надання Національному банку України повноважень щодо створення та ведення Кредитного реєстру. Згідно із цим законопроектом НБУ, зокрема, отримуватиме від банків та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб інформацію щодо позичальників та надаватиме банкам і бюро кредитних історій необхідну інформацію з Кредитного реєстру.

Читайте також: У НБУ відзначають пожвавлення кредитування - цьогоріч приріст 30%

При цьому пропонується встановити межі повноважень НБУ щодо ведення Кредитного реєстру та обмеження щодо поширення інформації, що захищає позичальників банків - фізичних і юридичних осіб від втручання в їх господарську діяльність та порушення приватності. Згідно з ухваленим документом інформація до Кредитного реєстру НБУ щодо боржників передаватиметься від банків лише по кредитах, заборгованість за якими становить більше розміру 100 мінімальних заробітних плат (на даний момент - 320 тисяч гривень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-