У НБУ відзначають пожвавлення кредитування - цьогоріч приріст 30%

У НБУ відзначають пожвавлення кредитування - цьогоріч приріст 30%

Укрінформ
В 2017 році в Україні розпочало відновлюватися кредитування. Приріст роздрібних кредитів з початку року становить понад 30%.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у facebook.

«З початку року приріст роздрібних кредитів становить понад 30%, але з низької бази порівняння. Корпоративне кредитування почало активно зростати, починаючи з другого кварталу цього року. На сьогодні банки фіксують від бізнесу здоровий попит на нові кредити», - наголосила заступник голови НБУ Катерина Рожкова у своєму виступі в ході Ukrainian Banking Day в Лондоні. 

Вона також зазначила, що у найближчі роки кредитний портфель банків зростатиме швидше, ніж номінальний ВВП, оскільки українська економіка прагне отримати нові позики.

"Національний банк постійно стежитиме за практикою кредитування, щоб переконатися, що банки належним чином оцінюють кредитні ризики та управляють ними», - акцентувала Катерина Рожкова.

Читайте також: НБУ зареєстрував банківську групу колишнього зятя Черновецького

За її словами, завдяки переходу на міжнародно визнане визначення NPL, регулятор побачив реальну картину якості кредитного портфеля банків. Зокрема, на сьогодні частка непрацюючих кредитів перевищує 56% сукупного кредитного портфеля. Ефективне врегулювання цієї проблеми є головним завданням банківського сектору України в найближчій перспективі.

У майбутньому НБУ не очікує банкрутств великих банків. Малі банки, акціонери яких не зможуть надати додатковий капітал, матимуть змогу повернути НБУ банківську ліцензію і продовжити фінансову діяльність в іншому статусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-