Фінська «NEFCO» розвиватиме

Фінська «NEFCO» розвиватиме "зелені" проекти в Україні

Укрінформ
Держенергоефективності та корпорація «NEFCO» розпочали перемовини щодо створення спільного підприємства з виробництва енергоефективного обладнання та матеріалів за європейськими технологіями.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

"Держенергоефективності та НЕФКО розглянули перспективи започаткування "зелених" проектів за участю фінського бізнесу в Україні", - йдеться в повідомленні.

Підписання 29 листопада ц. р. між МЗС Фінляндії і NEFCO Угоди про створення фонду для фінансування «зелених» проектів в Україні стимулювало інтерес фінських компаній до українського ринку, зазначили фахівці.

У зв’язку з цим вже цього тижня голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів робочу зустріч з головним інвестиційним радником «NEFCO» в Україні Юлією Шевчук та виконавчим директором Представництва «Finnish Water Forum» в Центральній Азії компанії «Kaukointernational Central Asia» Володимиром Олещенком. Сторони обговорили в першу чергу особливості створення та функціонування майбутнього фінсько-українського цільового фонду.

Голова Держенергоефективності наголосив: «Україна та Фінляндія є партнерами у розвитку відновлюваної енергетики. Створення спільного фонду підтримки «зелених» проектів посилить двосторонню співпрацю та активізує як фінський, так і український бізнес у цій сфері. Головне - готувати для впровадження якісні «bankable» проекти, які в подальшому знайдуть свого інвестора та сприятимуть зменшенню енергозалежності країни».

У ході зустрічі сторони також розглянули можливості створення подібного до фонду механізму, який передбачав би розробку спільних українсько-фінських «bankable» проектів та залучення інвестицій для їх реалізації.

Також сторони домовилися опрацювати можливість організації фінсько-українського інвестиційного бізнес-форуму, який допоможе презентувати весь потенціал відновлюваної енергетики в Україні та налагодити діалог бізнесу двох країн.

Читайте також: Семерак: 1% відновлюваної енергетики в Україні проти 27% у ЄС виглядає непереконливо

Фінляндія - одна з провідних країн Європи у відновлюваній енергетиці. Вже у 2015 році частка «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні Фінляндії склала 39,3%. Фінська компанія «KaukoInternational» спеціалізується на енергоефективних, екологічних та біотехнологіях, а також в управлінні проектами. Компанія працює в 22 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-